Гинко билоба и пауловния ще красят Челопеч

На 30 октомври служители от общинска администрация и от отдел „Благоустройство“ към община Челопеч самостоятелно организираха залесителните дейности, като взеха активно участие в засаждането. На избраните от общината места бяха посадени албиция, обикновен кипарис, американски кипарис, ериковидна туя, японски клен, липа, пауловния, синя дугласка ела, ерикавидна туя, гинко билоба и дървовидна ружа. Секретарят на община Челопеч – г-жа Нина Калоянова каза, че се надява ефектът от засаждането дейности да е траен, за да добият местата, които са облагородени, още по-красив вид. 

 „Това е много добра инициатива и доколкото знам, инициативите на Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД не спират дотук. Разбрах и че ще подпомагате и социалните патронажи с хранителни продукти, както и че ще има тригодишна инвестиционна програма. Поздравявам ви за инициативата „Нашето зелено утре“, която е в духа на екологията, чистия въздух, красотата и благоустрояването на населените места. “– допълни г-жа Калоянова.

Програмата „Нашето зелено утре“ се реализира на територията на седем общини – Чавдар, Етрополе, Мирково, Златица, Пирдоп, Копривщица и Челопеч. Четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН осигуриха средствата за посадъчния материал за облагородяване на площите и доброволци за засаждането. Само за два месеца са засадени 850 дървета и храсти на места определени от общините – площади, паркове, пред училища и детски градини, по протежението на големи улици или извън населените места.

Инициативата за този сезон ще приключи тази седмица със засаждане на фиданки в община Пирдоп.