Георги Комитов от Челопеч е част от отбора на България по приложно колоездене

На 19.11.2021 г. в СБА гр. София се проведе он-лайн Европейско състезание по приложно колоездене. Честта да представлява отбора на България из между шестте най-добри състезатели по приложно колоездене, се падна на Георги Комитов – състезател в отбора на Община Челопеч и ученик в 5-ти клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Челопеч.

Поради пандемията годишното състезание, което трябваше да бъде проведено в Хърватия, бе отменено. Като алтернатива на Европейското състезание по пътни правила за деца велосипедисти, от Националните клубове по мобилност и ФИА Регион 1 беше организирано он-лайн Европейско упражнение по пътни правила. Три момчета и три момичета от отбора на България показаха завидни знания на правилата за движение по пътищата, както и безпогрешно ориентиране в пътната обстановка, предложена им във вид на он-лайн игра. Всеки участник в упражнението получи сертификат за участие, а на нас ни остана да чакаме резултатите от това събитие.

На Георги Комитов пожелаваме още много награди и успехи, както и участие в присъствен Европейски шампионат по приложно колоездене догодина!

Източник: Община Челопеч