Галя Георгиева вече не е зам.-областен управител на Софийска област

Светлана Трендафилова

Днес стана ясно, че на Галя Георгиева вече не е зам.-областен управител на Софийска област. Същата е освободена преди няколко дни, а на нейно място е назначена Светлана Трендафилова, която до момента бе общински съветник в Елин Пелин от ПП „ГЕРБ“.

Галя Георгиева бе два мандата кмет на Община Елин Пелин и депутат в 43-то Народно събрание. Бе и координатор на ПП „ГЕРБ“ за Софийска област, но бе отстранена, като партийните и отговорности бяха прехвърлени на Николина Ангелкова – министър на туризма. 

Галя Георгиева

Новият зам.-областен управител Светлана Трендафилова е била кмет на най-голямото село в Община Елин Пелин – гара Елин Пелин, в последствие общински съветник и по настоящем зам.-областен управител на Софийска област.

В Средногорието за Галя Георгиева д-р Иван Стойнов (бивш председател на ПП „ГЕРБ“) твърдеше, че се е опитала да го „убеди“ да гласува спорни докладни записки, внасяни от подсъдимата бивша кметица Магдалена Иванова, касаещи солидни суми, които да се изплатят на определени фирми. Един от проектите, по който са се водили подобни разговори между д-р Стойнов и Галя Георгиева е този за междублоковите пространства, за който ОбС-Златица гласува допълнително близо половин милион лева. Този проект се проверява от прокуратурата и съответните контролни органи.