В Челопеч стартира благотворителна кампания „Солидарност без граници“

През месец март в Челопеч ще се проведе благотворителна кампания „Солидарност без граници“, организирана от Аня Кесякова, Стефани Минчева, Кристиана Белова и Белослава Златкова, ученички от ЧПГЧО „Челопеч“. Благотворителната инициатива е част от проектът им „Младежка лаборатория за сътрудничество и промяна“ и цели да подпомогне бежанската общност в България.

Повишаване информираността по темата, съпричастност на българските граждани към тази част от обществото, която често бива забравена и социално ощетена, намаляване на страха от бежански вълни са също сред целите на благотворителната кампания на ученичките от челопешката гимназия.

„Нека заедно, чрез гражданска инициатива, покажем, че солидарността и човечността нямат граници!“ призовават Аня, Кристиана, Белослава и Стефани. Те организират и благотворителна акция през месец март за събиране на мъжки и младежки дрехи, домакински съдове, прибори и друга подобна посуда. За целта са разположили контейнери за събиране на посочените вещи в сградите на: ОбА-Челопеч, училището, спортен комплекс „Хармония“.

През месец март на територията на Община Челопеч ще се проведе и кампания за набиране на средства и дарения от всеки, който желае да помогне.