В Челопеч продължават с инициативата „Нестле за Живей активно! 2021“

Жителите на община Челопеч продължават да се включват активно в обявените маршурти, изминаването на които допринася за по-добър и балансиран живот, и са част от събитията, организирани от общината, с които тя участва в националния конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за живей активно! 2021“.

Поредните включили се в пешеходните преходи са членовете на Дружеството на хората с увреждания и в неравностойно положение към Община Челопеч. Те изминаха маршрута от центъра на село Челопеч до параклис “Св. Богородица”, като реализираха 110 200 крачки, които се добавят в общата цел на общината и ще допринесат за спечелването на награда от 20 хиляди лева!

Началото положиха спортистите от клуба по борба в Челопеч с поход-крос от СК „Хармония“ до парк „Корминеш“ и реализирани 90 хиляди крачки. 1 540 000 крачки към предизвикателството на “НЕСТЛЕ ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2021″ добавиха учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Челопеч и техните водачи, които изминаха с усмивка и весело настроение маршрута от селото до Мургана.

Запетите членове на “Пенсионерски клуб Челопеч” не останаха по назад и също приеха предизвикателството, като направиха прехода от пл. „Освобождение“ до “Червени камък” и по този начин добавиха 324 000 крачки към актива на Община Челопеч, повишавайки шансовете да бъде спечелена голямата награда, която да допринесе за развитието на туризма и здравословния живот в Челопеч.

80 000 крачки бяха натрупани и от усмихнатите общински служителки, реализирали прехода от центъра на Челопеч до мистичния параклис „Света Троица“, наскоро обновен от челопечани.

Утре (25.09.2021 г.) е последното предизвикателство, включено в амбициозната челопешка инициатива – поход от пл. “Освобождение” до вр. Кашана и вр. Свещи плаз! Не пропускайте да се включите! Начало: 8.30 ч., пл. „Освобождение“.

„Нестле за Живей Активно!“ е мащабен дългосрочен проект, който има за цел да промотира физическата активност и балансираното хранене в България. Инициативата се организира от „Нестле България“ с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации.

Националният конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно! 2021“ има за цел да мотивира българските граждани и гости на страната да бъдат по-активни и да се хранят по-балансирано в ежедневието си през цялата година. И тази година Конкурсът се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността и под мотото „Подобри своя рекорд! Ходи и бъди активен!“, като всички български общини имат право на участие, като за целта подадат заявление в срок, организират и проведат събитие с предварително определен пешеходен маршрут (начална и крайна точка), обвързан с конкретен ден и час на преминаване, който да бъде изминат в периода от 16 до 26-ти септември 2021 г. До този момент няма информация освен Челопеч друга средногорска община да се е включила в това така атрактивно и здравословно начинание, което дава възможност за спечелване на награда от 20 000,00 лв., които да бъдат използвани за реализиране на проект в общината.

Ръководството, координацията и контролът при организирането и провеждането на консурса „Нестле за Живей Активно! 2021“ се осъществява съвместно от „Нестле България“ АД и НСОРБ.