В Челопеч представиха идеен проект за изграждане на ЧелоЛенд

На 7-ми юни в заседателната зала на Община Челопеч се състоя работна среща, на която бяха представени идейни предложения за изграждане на фестивални атракции в общината, обединени под работното наименование „ЧелоЛенд“. Инициативата е във връзка с приоритетите за развитие на Община Челопеч, насочени към туризма и в частност фестивалния туризъм.

Презентацията бе представена от фирма „blm“, която е разработила своите идеи на база проведени разговори с инж. Алекси Кесяков и организаторите на първия по рода си в Средногорието Wolf Fest „Вълчата пътека“, който ще се състои това лято на парк „Корминеш“.

На работната среща освен служители от ОбА-Челопеч, присъстваха и част от общинските съветници, които изразиха мнения и дадоха предложения. Кметът инж. Алекси Кесяков поиска да чуе различни мнения, най-вече по отношение дали да се вложат усилия в посоката, която задава презентацията, а именно обособяването на атракциони в района на парк „Корминеш“ и бившия взривен склад. Презентацията е разработена на основа на идеята на Илко Илиев в района на взривният склад да се изгради сцена, подходяща за по-мащабни фестивали.

Част от предложените атракциони вече са планирани и по тях се работи, като конна база, хотел, писта, но като цяло към предложението бяха изказани положителни становища.

Представителят на фирма „blm“ е промоутърът Алекси Калев, който обясни, че идеята е насочена към това: „Да превърнем Челопеч в предпочитано място за отдих на различни таргет групи – музикални фенове, семейства с деца, тийм-билдинг, любители на екстремни спортове и природата“.