В Челопеч засадиха празнична гора

В продължение на коледната инициатива, в слънчевия съботен ден в Челопеч засадиха своята празнична гора от елхици, които красяха домовете на челопечани през коледно-новогодишните празници. Общинската инициатива бе подкрепена и от Група ГЕОТЕХМИН, като стана част от екологичната им програма“Нашето зелено утре“, осъществяваща се по идея на проф. дтн инж. Цоло Вутов.

От Община Челопеч представиха своята зелена инициатива с послание, избирайки елховата гора да бъде засадена по случай Седмицата на гората: „По случай Седмицата на гората посадихме нашата Коледна гора! Дарените 250 елхички от Група „Геотехмин“ по благотворителната им програма „Нашето зелено утре“, които бяха раздадени на домакинствата преди Коледните празници, се засадиха на старото оброчище на Св. Георги, намиращо се в северната част на селото“.

В засаждането с ентусиазъм се включиха служители на Община Челопеч и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, общински съветници, както и отговорни стопани, приели да се грижат за елхите – „За да може идното поколение да има едно по-добро и по-зелено утре!“.

В засаждането се включи и кмета на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков, който отправи послание:Нека всички бъдем все по-отговорни към природата и не само да я уважаваме и опазваме, но и да спомагаме тя да се възстановява. Днешното мероприятие е в тази насока – да облагородим това важно за челопечани място – оброчището на Свети Георги и с това да помогнем на гората да се възстанови.

Ако днес се отнасяме с уважение и грижа за природата, ще гарантираме едно по-зелено и устойчиво бъдеще на децата ни. Всяко засадено дърво е надежда, а примерът, който даваме на децата, ще допринесе и те да го предадат нататък. Благодаря на компаниите от Група „ГЕОТЕХМИН“, че съдействаха да осъществим нашата зелена идея, заредена с оптимизъм и единство“.

Празничната елхова гора в Челопеч е още една крачка към по-добро и природосъобразно бъдеще за нейните жители.