В Чавдар стартира изпълнението на проект за рехабилитация на улици и тротоари

На 17-ти април в Чавдар със специална церемония бе дадено началото на изпълнението на проект „Реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари“, чиято обща стойност е над един милион лева. Финансирането е осигурено по Националната инвестиционна програма на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, насочена към общините.

„По вода ще ни върви!“, пророкува кметът на Община Чавдар Григор Даулов, който ритуално счупи бутилка шампанско по време на „първата копка“ за стартиране изпълнението на заложените в проекта дейности.

„Реализацията на това начинание е в резултат на неимоверните усилия на ОбА-Чавдар, която подготви с бързи темпове качествен проект. И на взетото решение от предишните управляващи за отпускане на средства на всички общини при наличие на проектна готовност.

Този проект е много важен за нас и обхваща малкото улици, които останаха нереконструирани в предишните години. Използвам случая да се извиня на жителите от тази улица, на която сме в момента – „Здравец”, но забавянето се наложи заради необходимостта първо да се бъдат изградени канализационните колектори. И независимо, че проектът е голям, то той следва да бъде изпълнен до края на годината“, разясни детайли Григор Даулов.

Проект „“Реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари“ включва:
– Цялостна реконструкция на улиците „Мургаш”, „Еделвайс” и „Здравец”;
– Направа на нова тротоарна настилка по седем вече изградени по други проекти улични платна, а именно – ул. „Св. Св. Кирил и Методий”, ул. „Белмекен”, ул. „Стара планина”, ул. „Република”, ул. „Георги Димитров”, ул. „Любен Каравелов” и ул. „Ангел Ласков”.

За изпълнител на включените в проекта обекти е избран ДЗЗД „ЕРСТ-РАТЕК”, град София. Строителен надзор ще осъществява „Стройнорм” ЕООД, а авторският надзор ще се упражнява от „Сет Инженеринг” ЕООД.