В Чавдар откриха обновения спортен комплекс

На 11.06.2023 г. в село Чавдар се състоя официална церемония по откриването на обновения спортен комплекс, находящ се в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, Комплексът бе обновен с осигурените финансови средства по Благотворителна програма „Българските добродетели“ на дружествата Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг.

Лентата прерязаха г-н Григор Даулов – кмет на община Чавдар, г-жа Даниела Теофанова – Директор „Връзки с обществеността“ в „Геотехмин” ООД, инж. Иван Велин – управител на фирмата изпълнител „Транс – Билд“ ЕООД, г-жа Мария Дурчева – директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Чавдар и г-н Мартин Лин Чан – инициатор на традиционния спортен празник в община Чавдар.

След откриването стартира и самия V-ти спортен празник „Заедно в спорта“, в който се включиха много отбори и индивидуални участници в дисциплините футбол, тенис на корт, тенис на маса, волейбол и белот, като победителите бяха отличени с купа, грамота и парична награда.

Кметът на община Чавдар Григор Даулов откри новата придобивка и даде старт на състезанията като отбеляза: „Това е един от най-хубавите ни празници, защото е насочен към изграждане на здраво тяло и към сплотяване и, макар че има състезателен елемент, си е повече един своеобразен празник за всички. Преди една година, когато открих спортния празник, бях принуден от отборите да обещая тази година ще имаме един нов спортен център с игрище, което да отговаря на всички стандарти за провеждане на състезания. Успях да спазя обещанието си. Това се случи благодарение на Благотворителна програма „Българските добродетели“ на фирмите #Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, #Геотрейдинг АД и #Геострой АД“, каза кметът Даулов. Кметът подчерта, че Група #ГЕОТЕХМИН финансира много такива смислени проекти, които наистина се ползват от всички.

От името на вдъхновителя на Благотворителна програма „Българските добродетели“ проф. дтн инж. Цоло Вутов и от името на фирмите основатели г-жа Даниела Теофанова, директор „Връзки с обществеността“ на Геотехмин поздрави с този чудесен празник присъстващите: „За нас е удоволствие да бъдем част от всекидневните усилия на общинското ръководство и на общинската администрация за постоянното преобразяване на община Чавдар и превръщането ѝ във все по-красиво и благоустроено място за живот“, каза тя, като пожела успех на всички участници в състезанията.

„Честито на победителите и Ви очакваме следващата година с още повече хъс и спортен заряд!“, поздравиха организаторите на турнира.

Източник: Община Чавдар