Община Чавдар поздравява всички в Деня на книгата и авторското право

На 23.04.2020 г. отбелязваме Деня на книгата и авторското право. Днес трябваше да започне и второто издание на „Месец на книгата в община Чавдар“ – инициативата, която започнахме миналата година на същия ден. Бяхме подготвили страхотна и разнообразна програма, но поради ограниченията в резултат на пандемията от COVID-19, тя няма да се състои.

Това не ни пречи обаче, във време на изолация като сегашното, да посягаме по-често към света на книгите и писаното слово. В паузата до следващото издание на нашата инициатива нека си припомним емоциите от „Месец на книгата в община Чавдар 2019“. Отваряйки книга, човек открива нова Вселена! 

Попътен вятър на новата книга на Svetlozar Zhelev „За бавното живеене и насладата от живота“! Скъпи Светльо, и аз съм щастлив, че книгата ти започва своя самостоятелен живот и независим път към читателите именно в Деня на книгата и авторското право, в деня, в който трябваше да стартира второто издание на „Месец на книгата в община Чавдар“. От името на приятелите ти в община Чавдар ти пожелавам здраве, а на книгата ти – бавен, продължителен и смислен живот в сърцата на поколения читатели!
Григор Даулов, кмет на община Чавдар

Честит празник на всички приятели на книгата!