В Стрелча ремонтират минералната баня за 860 000 лева

Община Стрелча стартира ремонт на градската минерална баня и изграждане на мултифункционален балнеоложки комплекс, съобщават от общината . Стойността на проекта е 860000.00 лв., а средствата са осигурени с постановление № 315 от 19.12.2018 г.  на Министерски съвет.

Дейностите, заложени в проекта, включват изграждане на изцяло нови басейни за мъже и  жени, изграждане на нови седалки за сядане и нови корита за къпане в къпалните. Освен това ще се монтират  нови водоустойчиви и удароустойчиви преградни стени на душовете.

Проектът предвижда и изграждане на ново помпено помещение, на  три нови помещения с вани,  подмяна на преградите в съблекалните с нови и поставяне на кушетки и  шкафове за дрехи. Обновлението включва и подмяна на съществуващата стара дограма, топлинно изолиране на външни стени, топлинно изолиране на покрив и цялостна подмяна на канализационните тръби в двата басейна и къпалните, както и изграждане на вентилация в помещенията, съобщават от общинат.

Градската минерална баня е известна с лечебната си вода и е предпочитано място не само за стрелчани и хората от региона, но и за хиляди българи, които търсят лек за опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, дихателни и гинекологични проблеми.

соб. инф.