В рамките на благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН стартира инициативата „Нашето зелено утре“

В края на месец септември в община Златица стартира първият от поредицата проекти по инициативата „Нашето зелено утре“ в рамките на благотворителната програма на Група ГЕОТЕХМИН, „Българските добродетели“. Инициативата е посветена на 30-годишнината на „Геотехмин“ ООД и се осъществява от четири от дружествата – „Елаците-Мед“ АД, „Геотехмин“ ООД, „Геотрейдинг“ АД и „Геострой“ АД, в партньорство с общините Етрополе, Мирково, Златица, Челопеч, Чавдар, Пирдоп и Копривщица.

Общинските ръководства участват със свои проекти, като са определили подходящи места за озеленяване и залесяване, както и подходящите за терените растителни и дървесни видове, а дружествата осигуряват финансовите средства за закупуването на растенията и чрез доброволен труд на свои служители подпомагат дейностите по засаждането им.

Първите дейности по инициативата започнаха на 28 септември в сътрудничество с община Златица на двете централни улици в града. Екип на „Елаците-Мед“ и сътрудници на общината подготвят терените за засаждането на фиданки от видовете каталла, японски клен и кълбовидна акация.

Това е първият етап от дейностите, а през следващите дни ще се пристъпи и към същинското засаждане на дървесните видове в централната част на Златица.   

През месец октомври и началото на ноември инициативата на Група ГЕОТЕХМИН за озеленяване и залесяване по програмата „Българските добродетели“ ще продължи и в останалите шест общини.