В Мирково се проведе традиционния детски празник на ГЕОТЕХМИН

Близо 900 деца заедно с техни родители или близки, се забавляваха в традиционния Детски празник за децата на служителите от Група Геотехмин в Спортен комплекс „Мирково“ (15 юни) и ProAuto – Етрополе (16 юни). Участниците се включиха в незабравимото приключение „Деца на Земята“, изпълнено с еко игри, творчески занимания, танци и подаръци.

Децата рисуваха върху еко торбички от рециклиран плат, състезаваха се, разпределени в отбори, за разделно събиране на отпадъци, „пестене на водаа“ или твориха „рециклирано“ изкуство – къщички от кашони, които подредени пред сцената, представиха Geotechmin World („Светът на Геотехмин“).

На еко тема бяха и много от въпросите на водещата и викторината с награден фонд от двете сдружения на служители от Клуб на миньора и минното дело – Етрополе и Клуб „Спорт и здраве“ – Етрополе: какво означава рециклиране, какво се случва с отпадъците, ако не се рециклират, как да намалим употребата на хартия, какво е компостиране и др.

Музикалната изненада тази година бе концертът на рап певеца Венци Венц. Звездата, която раздаде стотици автографи на участниците, сподели вдъхновено, че децата са любимата му публика. „Те са най-искрени, те са като чисти, бели листа, на които може да подариш енергия и които като огледала ти я връщат“ – каза той.

Детският празник на Група ГЕОТЕХМИН се организира по Благотворителна програма „Българските добродетели“ със средства на дружествата Геотехмин, Елаците-Мед АД, Геострой и Геотрейдинг.

Инициативата е част от корпоративната социална отговорност на Група ГЕОТЕХМИН, насочена към служителите и техните деца.