В компанията на снежен човек и патриотични песни, в Копривщица засадиха първите дървета

На 21-ви март, Световният ден на Гората, в Копривщица стартира едномесечна инициатива за засаждане на 2021 дървета. Тя се организира от Борис Подгорски – общински съветник и председател на местната структура на ПП „ГЕРБ“. Инициативата се осъществява с подкрепата на gorata.bg и ще продължи един месец – до 22-ри април – Световният ден на Земята!

За старта на кампанията съобщи Борис Подгорски:
Уважаеми приятели, независимо от снежната приказка, в днешния мартенски ден стартирахме едномесечната кампания „Гората е живот“ в града ни. Така отбелязахме подобаващо Световният ден на гората и показахме, че въпреки леките затруднения, ние ще следваме инициативите си. Очакваме Ви през следващия един месец да се включите и Вие и да покажем, че заедно можем да бъдем отговорни към опазването на природата.

Днес си имахме и помощник, дошъл през нощта, за да ни подкрепи. С негова помощ искаме да направим препратка от Световния ден на гората към Световния ден на поезията, който също е на 21 март и по този повод да отдадем заслуженото на двама от най-емблематичните автори в българската литература, копривщенците Димчо Дебелянов и Любен Каравелов – примери и гордост, а единия е и автор на текста на химна на гр. Копривщица -„Хубава си, моя горо“.
Използваме случая да поздравим и нашата уважавана съгражданка и поетеса д-р Екатерина Антова и да и пожелаем дълги години да бъде пример за от даденост и човечност. Благодарим отново на „gorata.bg“ за тяхното съдействие и помощ и продължаваме напред.