В Златица се наблюдават 3 лица

По подадена информация от председателят на Общински кризисен щаб – Златица и ПУ-Пирдоп, в Община Златица се наблюдават 3 лица. Семейство, пристигнало от Чехия се е подложило на доброволна карантина и не е сред проверяваните. Има само един записал се доброволец.

В Средногорието няма информация за регистрирани заболели от Covid-19. Органите на МВР следят за спазване на издадените от съответните органи заповеди.

Наблюдаваните лица в останалите средногорски общини са както следва:
– В Мирково – 1 – в село Смолско;
– В Антон – 2;
– В Челопеч – 5, едното от които е френски гражданин;
– В Чавдар – 1;
– В Пирдоп – 3;
– В Копривщица – 2 лица са под задължителна карантина, като има и такива, които са се самоизолирали доброволно и са уведомили Общински кризисен щаб – Копривщица за това, на други карантинният срок е изтекъл.

По сигнал на граждани за неспазване на ограниченията и мерките е извършена проверка от ОбА-Златица съвместно с РЗИ на търговски обект в Златица и са дадени съответните предписания.

Предприетите дезинфекциозни мерки от Община Златица и „Елаците МЕД“ АД няма да са единичен случай, а ще се извършват регулярно. На първо място е дезинфекциран МЦ I – Златица ЕООД, както и по-посещаваните общински сгради. Използваните дезинфектанти са с 24-часово действие. На следващ етап дезинфекция ще се извършва и на пощата тъй като и там се наблюдава засилено посещение от граждани, включени в рисковата група над 60 г. В пощенският клон се раздават пенсии на определени дати, с което ще се съобразят от ОбА-Златица.

Бъдете отговорни! Останете си вкъщи!