В Елаците-Мед разкриха здравен пункт

Здравен пункт с модерна апаратура бе официално открит и започна работа на територията на Обогатителния комплекс на Елаците-Мед АД. 12 часа на ден квалифициран медицински екип ще осигурява навременна първична доболнична помощ за служителите и работниците на компанията. Денонощно на разположение има и линейка за спешни случаи. Предстои в най-скоро време пунктът да заработи 24 часа.

Новата придобивка потвърждава приоритетите на ръководството на Елаците-Мед АД, за превенцията и грижата за здравето на служителите на компанията. Малко са индустриалните компании в България, които имат здравен пункт на работната площадка. Според д-р Георги Георгиев, главен лекар на фирмата – доставчик на медицинската услуга, това е решение, доказало своята ефективност, защото служителите с оплаквания не губят време за прегледи и няма да отсъстват от работа по ден-два, тъй като получават помощ на място.

„Това е вторият етап от проекта след изграждането на медицински пункт на територията на Рудодобивния комплекс. Решението е част от социалната ни политика и доказва, че за нас здравето на хората е основен приоритет и работниците и служителите са най-ценния актив на дружеството“ – каза на откриването инж. Стоил Димитров, генерален директор „Производство“ на Елаците-Мед АД.

Събитието бе уважено от д-р инж. Иван Вутов, зам.- управител на Геотехмин ООД и председател на СД на Геотрейдинг АД, инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД, Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, инж. Цветослав Петков, зам.- изпълнителен директор на Геострой АД, извършила строителните дейности и други представители на Група ГЕОТЕХМИН.

За здраве и благоденствие на всички присъстващи на събитието и работещи в компанията отец Йоан Алексиев отслужи водосвет. Трикольорната лента за официалното откриване бе прерязана от инж. Драгомир Драганов, Доминик Хамерс, инж. Стоил Димитров, инж. Георги Борисов и д-р Георги Георгиев.