В Душанци стартира подписка заради безводието

Жителите на село Душанци отново са без вода. За това съобщи в социалните мрежи лично кмета на селото Златка Кънева в неделя. Съобщението предизвика множество коментари:

„Съобщение!!!
Поради празни резервоари, днес, отново нямаме вода. В момента се пълнят и се надявам следобяд да има нормално водоподаване към домакинствата. От утре, 28 ноември 2022 год., в рамките на три дни ще се събира подписка, която да се внесе в институциите, компетентни по темата.Очаквам активност от Ваша страна
Златка Кънева“.

В късният неделен следобед г-жа Кънева обяви, че резервоарите се пълнят много бавно и няма яснота кога в Душанци ще има нормално водоподаване: „Няма да има вода до утре. Резервоарите се пълнят бавно“.

Коментарите на жителите във Facebook-групите:

Penka BogdanovaУжас!!!Абсолютна безотговорност!!!Нямам думи-безобразие😡😡😡

Ivan BerberovЗащо никой не отговаря от управляващите.

Сашо ТодоровДа бяхте казали ама надали някой е отишъл да види в какво положение са резервоарите,щяхме да го изчистиме и щеше да се предотврати това неудобство,от което страда всеки в селото…ако трябва нещата да се вземат под контрол от местното население е редно това да се знае,за да си правиме сметката!Госпожо Кмет какво е нужно за да не се допуска това да се повтаря,ако трябва да се съберем хора от селото!?Доказали сме ,че има кой да се отзове и да свършиме работата на хората,които явно не си я вършат навременно…!

Rumena MinevaПредупредени сме от миналия път, че резервоарите са празни. Така че, за всяка повреда и изтичане на вода, е добре да се сигнализира своевременно. Язовирната вода може да се ползва за определени нужди, докато не е спряна, за икономия на питейната. Питейната вода става все по-скъпа и намалява, а вече на много места е ограничавана.

Ивайло БогдановРезервоарите са празни, защото има много шума и няма кой да я изчисти и водата не влиза в тях. Това е положението.

Manio ValchevРезервоарите са празни защото простотията във В и К е пълна!

Nikola IvanovАвторНе питай мен,питай ДГС Пирдоп

Nikola IvanovАвторДърводобивните фирми са с връзки.

Много са и въпросите по отношение къде ще са пунктовете за събиране на подписи във връзка с безводието в Душанци.