В ДГ „Слънце“-Златица тече трескава подготовка за Великден

Отново ще има Великденски базар на ДГ „Слънце“ – Златица – традиция, която бе прекъсната заради Covid-пандемията. В детската градина тече трескава подготовка. Малчуганите и техните възпитаници дори си имат помощници в подготовката на сувенирите, които ще представят на Разпети петък на специален щанд пред Пощата в Златица.

На 30.03.2023 г. децата от първа група „Пчеличка“ бяха зарадвани от помощници за изработването на изделия за традиционния за ДГ „Слънце“- филиал, Великденски благотворителен базар. Това бяха бившите възпитаници на г-жа Стойчева и г-жа Фотева, които  вече са първокласници.

Най-напред големите и малките „пчелички“ отправиха поздрав със съвместното си изпълнение на песен за пчеличките. След това всички започнаха екипна работа в различните ателиета на групата, която беше превърната в работилница.

С много любов и отговорност всички пчелички изработиха оригинални изделия: книгоразделители, декорирани химикалки, изрисувани глинени съдове, животни от дървени лъжици и други.

Първокласниците дадоха добър пример на децата от първа група, за свместна работа, трудолюбие, сръчност и креативност.

След положения труд, всички работливи „пчелички“ се подкрепиха с лакомства.

Децата ще ви очакват на Разпети петък да посетите техния Великденски базар и да си закупите от сувенирите, които изработват с любов и усърдие. Средствата ще бъдат използвани за нуждите на детската градина.