В Антон се проведе работна среща между кмета и областния управител

На работно посещение вчера в Община Антон на 5-ти юли бе Дарина Николаева – областен управител на Софийска област. След срещата с кмета Андрей Симов, г-жа Николаева апелира: „Добрите примери в общини като вашата, трябва да се показват“.

Това е първата от планираните срещи на Дарина Николаева с кметове и председатели на Общинските съвети от Софийска област. Идеята на тези срещи е работа в партньорство на Областния управител с местната власт и единодействие пред институциите по отношение инициативите на общините.

В деловата среща, освен кметът на Община Антон, участваха председателят на Общински съвет на Община Антон – Симеон Симов, Цветелина Костова – Секретар на Община Антон, Николина Михова – Старши специалист „Управление на проекти“ и Елица Димитрова – Старши специалист „Обществени поръчки и финанси“.

Кметът на Община Антон Андрей Симов изрази своята благодарност за визитата на г-жа Николаева, като подчерта, че Областна администрация в Софийска област в цялата си екипност и взаимодействие с Община Антон в продължение на 3 години, откакто е кмет, са изградени едни прекрасни взаимоотношения и изрази увереност, че тази традиция ще продължи и занапред.

„Трябва да бъдем достатъчно ефективни за обществото, защото ние сме избрани, за да обслужваме нуждите на хората и да предоставяме всички възможности на обществото, за да можем да изпълняваме мисията си и да отговорим на техните очаквания“, заяви г-н Симов и пожела на себе си и на г-жа Николаева удовлетвореност от бъдещата съвместна работа.

Кметът Андрей Симов запозна Областният управител с работата на общинска администрация и постигнатите успехи в неговия мандат по отношение на инфраструктурното развитие на Антон и по-конкретно с реализираните обекти в селото по европейски програми – обновени детска градина, църковен храм, Здравна служба, Параклис „Свети Георги“. Г-н Симов разведе и запозна на място г-жа Николаева с обновените сгради, както и с извършващите се в момента строителни работи по изграждането на нова спортна зала и физкултурен салон. По думите му предстои да се открият около 4 строителни площадки – асфалтиране на 15 улици, корекция коритата на няколко реки, обновяване и въвеждане на мерки по енергийна ефективност на читалището и училището, както и ремонт на централния площад.

„Изцяло адмирирам вашите амбиции и желанието да подобрите живота на хората. Искам да покажем всички перспективи и достижения на Софийска област. Да ги направим видими за обществото и това да бъде наша обща цел. Виждам една сърцатост и отдаденост във вашата работа. Този добър пример трябва да се знае“, заяви в отговор г-жа Дарина Николаева. Г-жа Николаева заяви, че добрите примери в общините трябва да получат повече публичност. „На хората трябва да се каже ,че има не само лоши примери, но и че има постижения, които заслужават да бъдат оценени и заимствани“, добави Г-жа Дарина Николаева.

Източник: ОбА-Антон