В Антон предстои избирането на „Цар на виното 2019“

Антончани ще търсят истината във виното през опияняващият месец февруари, провеждайки IX-тият конкурс „С любов към виното“, който тази година е под надслов: „Вкусете насладата от божествената напитка, защото както са казали римляните: In vino veritas“.

За да участват в конкурса „С любов към виното“ и да имат възможността да бъдат короновани като „Цар на виното 2019“, всички желаещи антончани могат да се включат в тазгодишната надпревара, като производителите на червено вино трябва да предоставят минимум 1 литър от своето винено производство в бутилка, придружена с етикет, на който да са уточнени следните неща:
– Трите имена на производителя;
– Годината на производство на виното (да е 2018 г.);
– Продуктите, от които е направено виното;
– Винопроизводителите да са местни, т.е. виното да е произведено в Антон.

Бутилките с етикет следва да се предоставят до 15.02.2019 г. – петък (включително) при Донка Николова (в аптеката).

През „месеца на любовта и виното“ в Антон организират станалият традиционен винен конкурс, който тази година той ще се проведе на 16.02.2019 г. от 19.30 ч. в „Гарчев хан“. Организаторите информират, че кувертът е на стойност 25.00 лв., като те предлагат „едно изискано пътешествие в света на виното и любовта, а от всички гости се искат само усмивки и готовност за много танци и забавление“.

Авторитетното жури на деветият конкурс „С любов към виното“ ще окичи победителят с гордото название „Цар на виното 2019“.