Виолета Ангелова със злато от Европейско първенство

Красивата ни мирковска спортистка Виолета Ангелова участва на Европейско първенство по Жиу жицу в Париж, Франция, на което заслужено спечели златен медал. За събитието самата тя съобщи в социалните мрежи:

„Най-лекото ми състезание до момента. Вероятно защото избрах да не му продавам особена важност. Вероятно защото помъдрях и осъзнах, че по-важните неща са другаде.

До последно имах колебания дали дори да участвам с оглед на това, че съм извън състезателна форма която изисква страшно много време, ресурси, енергия, внимание и поставя връзките ми с околните под риск. Скъсването на последните останали връзки седмица преди състезанието в Рим през октомври май най накрая ме накара да си науча урока. От тогава избрах да бъда просто благодарна, вместо все да недоволствам, че условията не са достатъчни. Така и сега – благодарна съм, че имах възможността да стъпя на татамито, че имах опоненти, за да се получи достатъчно интересно. Благодарна съм, че имаше кой да вика за мен.

Специални благодарности на Сашо от Варна, който остана докато минат всичките ми срещи при все, че самият той играеше по същото време. Благодарности на професор Бруно, който стиска палци от другият край на света. Благодарности на всички момчета и момичета от GF-team и Левски, с които тренираме заедно. Благодаря на мама, че си пусна отпуска да гледа децата и на тате затова че спонсорира участието ми“.