„Вечер на талантите“ в Челопеч

Стартира седмицата в Челопеч, посветена на празничият ден на селото – „Пресвета Неделя“. Първото събитие бе премиерата на първата самостоятелна изложба-живопис на Божурка Дакова. Общинската заседателна зала не успя да събере почитателите на художничката, дошли специално за откриването. На невероятните картини можете да се насладите до 23-ти юни.

Второто събитие бе посветено на челопешките таланти. Сцената на парк „Корминеш“ за пореден път засия от изпълненията на малки и големи челопечани, които демонстрираха разнообразни таланти – песни, танци, че и забавни скечове. Сценарият бе пъстроцветен, дъждът обилен, слънцето – залезно. 

Изявиха се малките мажоретки, представяйки танц със знамена, както и малката група на ДСГ „Българче. Средногорските звънчета (джуниър) изпълниха песните „Роден дом“ и „Пътят на България“. ВГ „Средногорски звън“ зарадваха всички ни с невероятната си нова песен „На връх Мургана“.

Публиката имаше възможност да се наслади и на песните „Лудо младо“ и „Песен на усмивката“ в изпълнение на фолклорна група „Лукан Савов“ към ОУ.

Сцената се разлюля под бързите ритми и стъпки на ТС „Българче“, както и от специалния поздрав на оркестъра към НЧ „Труд и постоянство 1901“ – Челопеч.

Наред с традиционните български изпълнения, своите невероятни умения демонстрира и Лорена Чотова – челопешката надежда в художествената гимнастика.  Своите песни изпълниха и ЖНХ „Средногорски звън“, както и челопешката талантлива певица Меги.

Концертът на „Челопешките таланти“ премина под обилен дъжд, който не попречи на публиката и изпълнителите да се забавляват. И за завършек къде другаде, освен в село Челопеч – първо се усмихна слънцето по икиндия, за да озари сцената с лъчезарията си и да поздрави всички участници за невероятните им изпълнения.

Челопешката празнична седмица продължава с още събития. И така до неделята на вси светии – празникът на село Челопеч.

Подготви: Петя Чолакова