Васил Кафеджиев: Не мога да дам информация…, намери си я по друг начин…

По повод внесеният сигнал в ОиК-Пирдоп за неспазване на ЗМСМА от Ангел Геров, миналата седмица се свързах с председателя на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев. Въпросът, който му зададох бе съвсем елементарен: „Има ли или няма подадено уведомление от Ангел Геров, съгласно разпоредбите на ЗМСМА?“…

Васил Кафеджиев каза, че ще ми отговори до час, след като провери, тъй като не се намира в своя председателски кабинет. Този час се оказа безкраен, затова днес отново се свързах с него, очаквайки да получа отговор: Да или Не!

Вероятно притеснен, Васил Кафеджиев ми каза следното:
„Не мога да ти дам отговор, намери си друг начин да го получиш. Разбираш ме, не мога да ти отговоря“… (перефразирано).

А сега де? Председателят на ОбС-Пирдоп не може да отговори на съвсем елементарен и простичък въпрос единствено с Да – има, Не – няма и ми предлага да си търся друг начин да потърся тази информация, която е със съществен обществен интерес и следва да е публична?!? И веднага се сетих за полаганата клетва от всеки един общински съветник, с която се ангажира във всичките си действия да се ръководи от интересите на гражданите… Дали в случая се спазва?

Васил Кафеджиев е председател на ОбС-Пирдоп и би следвало добре да познава задълженията и отговорностите си като такъв. Получаването на информация, отнасяща се до председателя на ОбС-Пирдоп следва да се получава от един единствен източник – в настоящия момент от Васил Кафеджиев, който е задължен да извърши проверка по зададен от медия или гражданин въпрос и да отговори без да се притеснява.

От какво и от кого се притеснява Васил Кафеджиев, за да не може да отговори е много по-важно да разбере пирдопското общество, отколкото дали Ангел Геров е подал уведомление в едномесечен срок до ОбС-Пирдоп във връзка със задълженията му като кмет на Община Пирдоп. В случая!

Свързах се по телефона и с председателя на ОиК-Пирдоп г-жа Димитринка Николова, която любезно ми обясни, че уведомление от Ангел Геров не е постъпило в ОиК-Пирдоп в законоустановения срок. Без притеснения, без шикалкавене, без страх…

Оставам с впечатлението, че върху Васил Кафеджиев е оказан политически или друг някакъв натиск, за да отказва да отговори на един съвсем простичък въпрос – с Да или Не! И се усилват притесненията ми, че има голяма вероятност да се цели извършване на документална измама и да се внесат документи със задна дата??? И се питам не е ли време прокуратурата да се заеме???

Петя Чолакова

Свързана статия