България с пет европейски титли по Шотокан Карате До от Ново место, Словения. Пирдопските каратеки – медалисти!

В началото на месец август в Ново место – Словения, се проведе Европейско първенство по Шотокан Карате до – за мъже и жени. Българският национален отбор в конкуренция на 21 други държави и след една година без международни състезания, завоюва 16 отличия – 5 златни, 5 сребърни и 6 бронзови медала. В състава на националния отбор влизат и представители от школата на Ресми Бобев.

За отличното представяне и емоциите от състезанието разказва Ресми Бобев:

Изключително съм горд от представянето ни. България зае 2-ро място в комплексното класиране на SKDUN европейското първенство по Шотокан Карате До в Словения, което е един изключителен успех за нас и нашата страна.
Благодаря на всички състезатели, от най-малките деца до ветераните, за сърцатата им борба и вложените усилия да представят България достойно.

Много се чудех дали да се похваля, но смятам, че моите състезатели го заслужават. Те дадоха всичко от себе си и резултатите им са показателни:
Мартина Чан – Асай рю ката – 1во място;
Отборно ката жени – 3-то място заедно със Светла Костова и Теодора Въндева.
Александър Запрянов – Мастърс мъже – 2-ро място,
Шобу ипон кумите – 3-то място,
Отборно кумите мъже – 2-ро място.
Да не забравяме и нашето момче Реми Бобев, който макар и да ни е мъчно, че живее надалеч1 стопли сърцата ни с блестящото си представяне и поредната европейска титла.
Реми Бобев – 1-во място Асай Рю Ката, 2-ро място Шотокан Ката мъже +21 г.

И аз, Ресми Бобев, успях да прославя България, заемайки 1-во място при ветераните (+50). Ката отборно мъже (Реми Бобев, Илиян Дянков, Ресми Бобев) – 3-то място, Ката отборно (Айлин Бобева, Реми Бобев, Ресми Бобев) – 3-то място.
Смятам, че България може да се похвали с един нахъсан млад отбор от момчета и момичета, които обединиха сърцата си, възродиха духа си, наложиха волята си и ни наградиха с емоцията от завоюването на пет златни, пет сребърни и шест бронзови медала – при мъжете и жените три златни и два сребърни медала от индивидуални срещи в кумите. Два златни и три сребърни в дисциплината Ката. В отборните срещи злато за жените и сребро за мъжете.
Огромна благодарност към вички останали момчета, момичета и деца, окичили гърдите си с медали и прославили страната ни! Благодаря ви и респект!