Бъдете промяната, която искате да видите в света! На добър път Випуск 2021!

В 10.00 ч. днес двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Златица празнично засия и през сълзи се усмихна. Под аплодисментите на учители, ученици, възпитатели и родители, тържествено бяха изпратени завършващите 12-ти клас! Над входа на училището стоеше: На добър път Випуск 2021!

Завършващите своето средно образование в златишкото СУ ученици, се обърнаха с топли думи към своите учители и към родното училище: „Благодарим ви, наши скъпи учители! Това сте всички вие, които всеки ден полагате огромни усилия, за да ни учите и възпитавате. Вие най-добре знаете, че това изисква пълно себеотдаване, максимални усилия и търпение! Вие ни учите, възпитавате, мотивирате и ни помагате да отворим очите си и да продължим смело напред!

През тези 12 години вие правехте точно това. Изпълнявахте своя професионален и морален дълг, като същевременно отворихте вратите на нашето бъдеще. Ще сме вечно благодарни, защото ни дадохте цел и насока, път и мисия. И най-важното – вие ни вдъхнахте сили да мечтаем, да искаме, да се стремим, да постигаме и да не се отказваме.

Вие ни дадохте толкова много за толкова кратко! Но въпросът е какво можем да дадем ние за всичките тези години, прекарани сред вас в училището. Освен едно благодаря като висш израз на дълбока вътрешна емоция, която таим в сърцата си, ще искаме да запомните, че вашата упоритост и усилия, които сте положили през всичките тези години, няма да бъдат забравени и няма да бъдат напразни.

С ваша помощ ние израснахме и се превърнахме в личности. Ще се постараем да бъдете горди с нас и се надяваме и вие да бъдете горди с вас самите, защото във всеки един наш бъдещ успех ще откривате пламъка, който запалихте в душите ни. Благодарим ви!“.

Абитуриентите споделиха как ще запомнят своите учители: „Благодарим ти, учителю!
Учителю, днес всички празнично стоим
с обич и признателност да ти благодарим
за дългогодишното търпение,
за твоята мъдрост и вдъхновение.
Благодарим ти за това, че върху крехките ни рамена
постави много знание и светлина.
Задачи често даваше ни трудни,
но придружени с идеи умни.
И вече преоткриваме сами света,
и всеки следва своята мечта.
За житейските уроци ти благодарим,
на теб – учителю незабравим!“

С поздрав към завършващите се обърна директора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ Емилия Тодорова: „Скъпи зрелостници, аз вярвам, че с помощта на много хора вие сте готови да посрещнете предизвикателствата на утрешния ден. С гордост продължавайте напред, притежавайки знанията и разума да формирате една по-добра съдба и да оформяте едно по-добро бъдеще.
Бъдете промяната, която искате да видите в света.
На всички вас пожелавам успешни матури, за да се видите след време като новото попълнение във всички университети в България и в света.
По традиция, както преди 12 години ви посрещнахме с менче и със звънец, така и днес ще ви изпратим. На добър час на всички“!

Музикален проздрав поднесе музикалната ръководителка Цветанка Георгиева, изпълнявайки емблематичната песен на на Тоника СВ „Приятели“.

Зрелостниците на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ се сбогуваха със знамето на училището и със сълзи на очи прегърнаха отново своите учители, съученици и приятели! Тържественото изпращане на абитуриентите в златишкото училище, не премина без традиционното отброяване от 1 до 12, завършвайки с радостни възгласи, в което се включиха не само завършващите ученици, но и по-малките.