БЧК награди проф. дтн инж. Цоло Вутов с почетен знак

Днес председателят на БЧК акад. Христо Григоров връчи на проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД, почетен знак на Червения кръст и специална благодарствена грамота в знак на признателност за личния му принос към хуманитарните каузи на организацията, съобщиха от БЧК.

Проф. Цоло Вутов е един от най-големите индивидуални дарители на БЧК. С неговата морална и финансова подкрепа многократно е помагано на организацията при подпомагането на нуждаещи се граждани в страната, на пострадали при бедствия и кризи, включително и на засегнати от COVD-19.

Приемете дълбоката ни признателност към Вас, уважаеми проф. Вутов, за примера, който давате с личната си съпричастност към болката и страданието, към уязвимите групи в обществото. За нас Вие сте не само партньор, но и истински приятел, готов да подаде ръка в труден час.“ – каза акад. Христо Григоров при връчване на отличието.

Дружествата Елаците-Мед и Геотехмин са били най-големи корпоративни дарители на БЧК за 2014 г. и са носители на грамоти за човеколюбие и съпричастност към каузите на организацията за 2020 година.