Бус блъсна кон край Антон

Бус с ученици, движещ се по подбалканския път „София-Бургас“, е претърпял пътен инцидент, блъскайки кон, излязъл на пътното платно в участък между Антон и Клисура. За инцидентът съобщиха рано тази сутрин националните медии.

За щастие няма пострадали. Учениците са силно изплашени от случилото се. Те са от Професионалната гимназия по селско стопанство в град Мъглиж. Пътували от София за родното им място.

Удареният кон е бил чипиран, като ветеринарен лекар от Пирдоп ще разчете чипа и ще бъде наложена санкция на животновъда. В района редовно шофьори сигнализират за животни на пътя. Час след инцидента с ученическия бус, Подбалканския път са пресекли други 20 коне.

На жителите на Средногорието е добре известно, че случилото се може да се повтори, а и това не е първи подобен случай. Коне на пътното платно освен в участъка между Антон и Клисура, ежедневно се появяват и обратна посока – край мирковския разклон, край чавдарския, както и по пътя от Златица за Панагюрище, където освен коне, на пътя изкачат и крави, овце, кози.