Безхаберие по златишки

„Грозна картина е! Знам, срещу природата не можем да се борим, но може да се направи нещо срещу немарливостта и безхаберието!“…

Поредни сигнали от граждани в Златица остават без предприемане на навременни действия от страна на общинската администрация на кметицата Магдалена Иванова.

След силните ветрове няма кой да обходи общината и да провери за евентуални последствия – паднали дървета и т.н. Отново се налага гражданите да сигнализират в социалните мрежи, отчитайки безсилието на общината да се справя с елементарни проблеми.

Д. Б.: „Избягвам да пиша в групи, избягвам да коментирам, не защото не мога, а защото не желая да се впускам в безсмислени спорове и да чета обидни думи! Сега просто искам да уведомя всички,които са свързани по някакъв начин с нашият град! Днес посетихме с майка ми гробищният парк на Златица! За съжаление не си носех телефона да снимам! От силните ветрове е изкъртено едно доста огромно дърво, което е паднало върху гробове и паметници!

Моля, ако знаете кой отговаря, да го уведомите за да се премахне това дърво!Аз се обадих в общината, но за всеки случай моля обадете се и вие!

Грозна картина е! Знам,срещу природата не можем да се борим, но може да се направи нещо срещу немарливостта и безхаберието!  Жалко е да не се обърне внимание! Все пак там са нашите близки! Дървото е паднало върху паметника на дългогодишният учител Стоян Кантарджиев, на Георги Каменов и още други, но не е там работата! Гробът на баща ми е до тях и по чудо не е засегнат паметника му!!!! Не мога да си мълча, въпреки, че все се заричам да не пиша тук! Моля отговорните за поддръжката на гробищния парк да си изпълняват задълженията! Грехота е!“

И други граждани коментират недопустимите пропуски в дейността на Община Златица. И както казват повечето от златичани – „Общината е като разграден двор“. Пълна абдикация на общинските власти да се грижат за общинските работи… Пък и отново кметицата я няма в Златица – на поредния семинар, симпозиум, или там, където има богати софри и безплатни питиета.