Асфалтираха пет улици в с. Бенковски, община Мирково

Бенковчани ще изпратят 2021-ва година със значителна придобивка – изцяло обновени 5 улици в китното средногорско селце. Това се случва благодарение на Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН.

Асфалтирането на пет улици в село Бенковски е част от заложените проекти в споразумението на Община Мирково с четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД.

Повече за изпълненият проект споделя г-жа Йотина – кмет на Община Мирково: „Това е вторият проект, който успяхме да реализираме през тази година по инициативата „Българските добродетели“. Подобряването на уличната мрежа на с. Бенковски бе с приоритет за мен и за ОбС-Мирково. С асфалтирането на петте улици в с. Бенковски вярвам, че жителите му ще се чувстват по-добре и ще живеят значително по-добре. Подобряването на инфраструктурата подобрява и жизнения стандарт на гражданите и затова винаги съм се стремяла Община Мирково да работи усилено в тази посока.

Сега жителите на Бенковски се радват на новоасфалтирани пътни платна, които позволяват по-лесно придвижване на бенковчани и техните гости.“

Цветанка Йотина благодари на фирмите дарители Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД: „Благотворителна Програма „Българските добродетели“, създадена по идея на проф. дтн инж. Цоло Вутов, допринесе изключително много за развитието на общината. Проектът в с. Бенковски повишава социално-икономическото равнище, подобрява и начинът на живот“.

„Вярвам, че и в бъдеще ще продължат добрите взаимоотношения между община Мирково и дружествата от Група ГЕОТЕХМИН по каузи от обществено значение“, каза г-жа Йотина и пожела в навечерието на коледните и новогодишни празници много здраве и успехи на ръководствата и на колективите на дружествата от Групата.