Арт-уикенди през август в Чавдар

Община Чавдар организира тематични августовски вечери за наслада на сетивата, наситени с изкуство и предизвикателства за малки и големи. Ще има литература, музика, театър, изобразително изкуство, архитектура и кино:

„Скъпи жители и гости на община Чавдар!
Знаем, че лятото е време за забавление и положителни емоции. Затова решихме да ви предложим и малко изкуство в топлите августовски вечери с новата ни инициатива, която нарекохме „Арт-уикенди през август – Чавдар, 2021“.

В продължение на целия следващ месец уикендите ще бъдат посветени на различни изкуства като сме ви приготвили много предизвикателства за деца и възрастни. Ще има литература, музика, театър, изобразително изкуство, архитектура и кино.

Началото е на 07.08.2021 г., събота – ден, посветен на литературата. Започваме с Детски празник с Вал Стоева от Фондация „Детски книги” и Камишибай приказки – древно японско изкуство за разказване на истории за деца от 3 до 103 години. Ще има и представяне на книгата „Да отгледаш читател: наръчник за родители” от Алисън Дейвид, която ни показва защо четенето е най-добрата инвестиция в бъдещето на децата от раждането, как да отграничим четенето за училище от четенето за удоволствие, и как книгите да са равностойни на екраните.

След това ще продължим със Светлозар Желев, който ще ни представи книгите си „За бавното живеене и насладата от живота”, „България за напреднали” и „Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали” – книги, подкрепени и от община Чавдар, които събират истории от писатели, журналисти, актьори, популярни лица, българи, живеещи в чужбина, чужденци, шеф готвачи, оперни изпълнителки, телевизионни водещи и обикновени хора, интересни, лични, ценни и вдъхновяващи. Ще откриете в тях и себе си.

Накрая ще завършим деня на литературата с гостуване на носителя на Наградата за литература на Европейския съюз за 2021 г. – Георги Бърдаров, който ще ни представи книгите си “Absolvo te” и „Аз още броя дните”.

Очаквайте скоро подробната програма на инициативата ни, като специален ден от нея ще бъде и 14.08.2021 г., отбелязващ 30-та годишнина от обявяването на Чавдар за самостоятелна община с указ на президента Желю Желев от 15.08.1991 г.

Заповядайте на всичките ни събития от „Арт-уикенди през август – Чавдар, 2021“! Входът е свободен!