АВТОКРОС и “КОЛА НА ГОДИНАТА” в два поредни дни в Челопеч

За пета поредна година в Челопеч се проведе автокрос на пистата, разположена в местност “Маята”. Община Челопеч бе домакин на последния, заключителен етап от Републиканския шампионат по Автокрос, в който взеха участие близо 20 участника.

“Съботния ден (28.09.2019 г.) от 15.00 часа бе отреден за квалификациите за финали и полуфинали, а неделя (29.09.2019 г.) от 10.00 часа, зрителите станаха свидетели на зрелищни полуфинали и финали, като непосредствено след тях бяха излъчени победителите в отделните категории: Дивизия Бъги, Дивизия Супер Бъги, Дивизия Туринг Автокрос”, съобщават официално от Община Челопеч.

В състезанието се състезава и Тодор Кърджиев, който има зад гърба си над 30-годишна състезателна дейност. Един срещу друг в дивизия “Супербъги” се изправиха и двама братя, които премериха сили помежду си и с останалите в автовобилната надпревара – Григорий Стефанов и Васил Стефанов от АСК-Тони Старт.

Журито на тазгодишното състезание бе в състав: Деница Тодорова – председател на спортните комисари; Венцислав Ороманов – наблюдател от Автомобилната федерация на България; Елена Попова – председател на техническата комисия; Александър Дамянов – РЕИС-директор. Директор на състезанието бе Румен Костадинов. Времеизмерването се извършваше от ИИН-София.

В неделя (29.09.2019 г.), от 17.00 ч. на парк “Корминеш” гостуваха кандидатите за “Кола на годината”. Инициативата “Кола на годината пътува” има за цел да покаже автомобилите, които ще спорят за приза и се явява на практика един движещ се автомобилен салон, който на 28 и 29-ти септември премина през маршрут София – Казанлък – Стара Загора – Челопеч – София. В шествието участват над 30 нови коли.

Снимки от „Кола на годината“ – Община Челопеч